Přejít k obsahu|Přejít k hlavnímu menu

Píšeme blog o realitách

Nepropásněte rady, tipy & triky ze světa českých i zahraničních realit

Další zvýšení úrokové sazby

4. 2. 2022 ČNB pokračuje v měsíčních intervalech zvyšování úrokové sazby. Tentokrát se jedná o 0,75 procentního bodu na 4,50 %. Podle expertů by již její další růst neměl být tak výrazný, jelikož se sazba blíží svému vrcholu. Jedná se již o čtvrté výrazné zvýšení za sebou.

Přečíst článek

Novinky

Opětovné zvýšení základní úrokové sazby

23. 12. 2021 Nepěkný předčasný dárek nadělila ČNB pod stromeček všem, kteří uvažují o hypotéce. Opět totiž zvýšila základní úrokovou sazbu, jejíž nová hodnota 3,75% platí od 23. prosince. Úvěry tak nyní budou nejdražší od roku 2008.

Přečíst článek

Novinky

Podmínky pro hypotéky zpřísněny

30. 11. 2021 Do třetice přinášíme zprávu o aktivitách České národní banky. Tentokrát se netýkají zvyšování základní úrokové sazby, ale zpřísnění pravidel pro získávání hypoték. V důsledku těchto opatření na hypotéku dosáhne méně žadatelů než dříve.

Přečíst článek

NovinkyZajímavost

ČNB zvýšila úrokovou sazbu o 0,75 procentního bodu

1. 10. 2021 Nejvíce za předchozí čtvrtstoletí zvedla Bankovní rada České národní banky (ČNB) úrokovou sazbu, čímž ji zdvojnásobila z původního hodnoty 0,75% na 1,5%. Za posledních šest měsíců se tím dokonce zšestinásobila. Ekonomové přesto očekávají, že se letos ještě zvyšování základní úrokové sazby dočkáme.

Přečíst článek

Potřebujete poradit
s hledáním bydlení?

Nechte nám váš kontakt, ozveme se vám
a poradíme s čímkoliv co se týká hledání a koupě bydlení.