Přejít k obsahu|Přejít k hlavnímu menu

Jak vyzrát na hledání nemovitostí - část II.Triky

Jak vyzrát na hledání nemovitostí - část II.

V první dílu tipů pro hledání nemovitostí jsme se soustředili na to kde a jak hledat. Nyní se podíváme na další věci, které je třeba provést jakmile již máte vše správně nastaveno a nabídky vám chodí přímo do mailu.

  • Vydáno: 13. 6. 2022
  • 2 minuty čtení

V první dílu tipů pro hledání nemovitostí jsme se soustředili na to kde a jak hledat. Nyní se podíváme na další věci, které je třeba provést jakmile již máte vše správně nastaveno a nabídky vám chodí přímo do mailu.

Zkontrolujte občas složky hromadné a nevyžádané pošty

Je velice nemilé když vám důležitý email, kterým výhodná nabídka nemovitosti bezesporu je, spadne do hromadné pošty a vy si jej přečtete s velkým zpožděním, nebo dokonce spadne do spamu a vy si jej nepřečtete vůbec. První možnost vás nejspíš vytočí, o druhé se možná ani nedozvíte. Může se ovšem stát, že vám takto unikne nabídka, na kterou dlouho čekáte a která se objeví jednou za několik měsíců. Doporučujeme proto občas tyto složky ve své schránce zkontrolovat. A pokud by se vám to stalo, budeme rádi, když nám o tom dáte vědět. Můžeme pak udělat vše pro to, aby se tato situace neopakovala.

Zavolejte prodávajícímu ihned

Zavolejte. Nepište email. Emailů chodí makléřům desítky, některým i stovky denně. Nechtějte být ztraceni v této mase. Telefonátem ukážete opravdový zájem a můžete si domluvit výhodný termín prohlídky. Snažte se, abyste šli na prohlídku první. Pokud je již první místo obsazené, zkuste najít trik, jak prodávajícího přesvědčit k ještě dřívější návštěvě, nejlépe tentýž den. Vzpomeňte si na náš předchozí předchozí příspěvek o Ivaně Britové, která právě díky takovémuto jednání koupila byt za velice výhodnou cenu.

Jednejte rychle

Tohle je již čistě na vás. Jak jsme psali již v úvodu, při koupi nemovitosti je dobré si vše pečlivě rozmyslet. Pokud je však nabídka výhodná, určitě tu bude někdo, kdo bude schopen a ochoten jednat rychle, ať už proto, že již prohlídek absolvoval tolik a zjistil, že nic výhodnějšího nekoupí, nebo proto, že v bytě sám bydlet neplánuje a tak ho lokalita tolik netrápí. Přípravu pro rozhodnutí tedy udělejte dopředu a buďte nachytáni jednat rychle.

Věříme, že vám tento návod společně s naší službou pomůže k získání bydlení vašich snů. Pokud ano, rádi se o vašem příběhu dozvíme.

Hodně štěstí!

Triky

Líbil se vám tento článek? Podpořte nás a nasdílejte ho přátelům.

Související články

Triky

Jak vyzrát na hledání nemovitostí - část I.

26. 5. 2022 Nákup nemovitosti je velké rozhodnutí, nejen proto, že stojí velké peníze, ale také proto, že často rozhoduje o vašem budoucím životě. Málokdo totiž kupuje nemovitost s tím, že ji za pár let prodá a přestěhuje se jinam. Proto je při koupi dobré vše pořádně zvážit. Na druhou stranu vás ovšem dlouhé váhání může o dobrou nabídku připravit. Abyste na rozmyšlení a prověření získali co nejvíce času, musíte se k nemovitosti a následně i prohlídce dostat včas.

Přečíst článek

Novinky

Úroková sazba je nejvyšší za posledních 23 let

6. 5. 2022 Bankovní rada ČNB zvýšila základní úrokovou sazbu o 0,75 procentního bodu na 5,75 procenta. Důvodem dalšího zvyšování je kromě rostoucí inflace také válka na Ukrajině. Centrální banka se tímto krokem snaží tlumit očekávaný další rychlý růst inflace.

Přečíst článek

Potřebujete poradit
s hledáním bydlení?

Nechte nám váš kontakt, ozveme se vám
a poradíme s čímkoliv co se týká hledání a koupě bydlení.